19.7.2009

Pesto-mozzarellapizza

Sunnuntain testissä kotikutoinen ohutpohjainen pizza. Resepti jostain netin syövereistä, mutta osoite on jo päässyt hukkumaan.

Pohja:
1,5 dl vettä
0,5-1 tl suolaa
20 g hiivaa (tai puoli pussillista kuivahiivaa)
3,5 dl vehnäjauhoja
1-3 rkl öljyä

Täyte:
tomaattipyrettä
tomaatteja
buffala-mozzarellaa
pestoa
tuoretta basilikaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita joukkoon suola ja jauhot ja vaivaa hyvin. Lisää sitten öljy ja vaivaa vielä hetki. Laita taikina tunniksi lämpimään (esim. veteen) kohoamaan. Levitä taikina pellille (annoksesta tulee pari pizzaa), täytä ja paista uunin yläosassa kovimmalla lämmöllä 5-10 min. Tuloksena ihanan ohut ja rapea pizza!

Ei kommentteja: