18.6.2011

Savulohisalaatti

Koleasta sadekelistä huolimatta meillä syötiin tänään kesän kunniaksi salaattia

 

reilu 100 g lämminsavulohta/annos
romaine- ja frisée salaattia
kurkkua
tomaattia
auringonkukan siemeniä
cashew-pähkinöitä

Kastike:
1 prk kermaviiliä
2 rkl dijon-sinappia
loraus valkoista balsamicoa
2 tl hunajaa
reilusti ruohosipulisilppua
herbamarea, mustapippuria

 

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään ja laita se hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Paahda pähkinät ja siemenet kuumalla, kuivalla pannulla niin että ne saavat vähän väriä.  
Kokoa salaatti lautasille: alle revityt salaatit, sitten tomaatti- ja kurkkupalaset, näiden päälle lohi, ja lopuksi siemenet ja pähkinät sekä kastike.

Salaatti maistui oikein mainiolta niin ruisleivän kuin hiukan vaaleampien sämpylöidenkin kanssa.

Ei kommentteja: