7.10.2012

Klassikon paluu

Ennen (=vuosia sitten) tuli hiukan useamminkin tehtyä pizzaa, mutta jotenkin se on sittemmin jäänyt. Intoa on rokottanut paitsi laiskuus, myös liian monet hyvät valmis-vaihtoehdot. Tänään kuitenkin vieraita varten kaivoin vanhan luottoreseptin esiin ja vaikka loppupeleissä osa täytteistä unohtuikin, oli lopputulos tutun maukasta. Suosittelen!

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl vettä
100 g voita sulatettuna

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten vesi sekä hiukan jäähtynyt voisula ja työstä taikinaksi. Ohjeesta tulee pellillinen, vaikka ainakin itseltäni meinaa aina välillä usko loppua, kun taikina ei ole kaikkein helpoin leviteltävä (jostain syystä en ole tämän kanssa harrastanut kaulimen käyttöä... pitääkin kokeilla ensi kerralla).

Täytteeksi:
vajaa 100g tomaattipyrettä (tai ketsuppia)
4 tomaattia viipaleina
1 pss sipulisilppua, sulatettuna ja valutettuna
1 pss herne-maissi-paprikaa, sulatettuna
1 prk herkkusieniviipaleita
reilusti(!) pizzamaustetta
reilu 1/4 Oltermannia raastettuna

Sitten vaan koko komeus uuniin 250 asteeseen n. 20 minuutiksi, eli kunnes juusto on sulanut ja saanut kunnolla väriä.

Ei kommentteja: