21.10.2012

Pannupizza

Kun nyt kerran pizzaa ruvettiin tekemään...

Netissä kehuttiin tätä reseptiä Pizza Hut -tyyppiseksi, joten pakkohan sitä oli kokeilla. Ihan ei yltänyt alkuperäisen tasolle, mutta kelpo ruoka siitä silti syntyi.

2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
vajaa 1/2 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
0,75 rkl sokeria
0,75 ps kuivahiivaa
1,5 rkl öljyä
+ reilusti öljyä pannuihin

Anna suolan, sokerin ja kuivahiivan sulaa maitoon (alkuperäisessä reseptissä maidon sijaan 2,4 dl vettä + 0,45 dl maitojauhetta). Lisää öljy. Sekoita joukkoon jauhoja, kunnes seoksesta alkaa muodostoa taikinapallo. Vaivaa taikinaa jauhotulla alustalla kymmenisen minuuttia, kunnes se on kimmoisa, mutta vielä hiukan tahmea. Kauli taikina käyttämiesi pannujen muotoon (tästä määrästä syntyi kaksi tuhtia pizzaa, halkaisijat siinä 25 cm tienoilla). Kaada reilusti öljyä pannuihin ja sudi sitä myös pannujen reunoille. Laita taikinalevyt pannuihin peitteen alle kohoamaan 1-1,5 tunniksi.

Pohjien kohotessa meillä keitettiin pizzan päällysteeksi tomattikastike hiukan alkuperäistä reseptiä mukaillen seuraavista aineista:

1 tlk paseerattua tomaattia
tomaattipyre-jämät (ehkä n. 50g)
1 pss sipulikuutioita
3 kynttä valkosipulia
n. 3 tl sokeria
suolaa
reilusti oreganoa, basilikaa ja pizzamaustetta
hiukan chilijauhetta ja mustapippuria

Täytä pizzat oman maun mukaan ja paista niitä 250 asteessa, kunnes pinnat saavat kauniin värin. Jos pohja on kovin paksu, kannattaa vielä värin saamisen jälkeen suojata pizzan pinta ja jatkaa paistamista jonkin aikaa, jotta pohja ehtii varmasti kypsyä.

Ei kommentteja: