6.12.2012

Cheddar-punasipuliperunat

Itsenäisyyspäivän kunniaksi testattiin cheddar-punasipuli -täytteisiä uuniperunoita.

4 isoa uuniperunaa (esim. Rosamunda)
2 punasipulia
voita tai öljyä paistamiseen
120 g voimakasta cheddaria
voita, suolaa, pippuria

Pese ja kuivaa perunat ja pistele niihin muutamia reikiä haarukalla. Paista perunat kypsiksi 200 asteessa (n. tunti). Hienonna punasipulit ja kuullota niitä pannulla, mutta älä ruskista.

Halkaise kypsät perunat pitkittäin ja raaputa perunoiden sisus sipuleiden joukkoon. Lisää maun mukaan voita, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.

Aseta perunankuoret pellille ja täytä ne sipuli-perunaseoksella. Ripottele päälle raastettua cheddaria ja paista perunoita n. 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. Perunat ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina.

Ei kommentteja: